fbpx

De weddingplanner en haar koffer

mei 11, 2018

De weddingplanner en haar koffer

mei 11, 2018

Wat zou daarin zitten?

Naast allerlei zaken voor ongelukjes, kleine  en grote ongemakken is de belangrijkste inhoud een draaiboek van de trouwdag. Zonder kan een weddingplanner echt niet.

Het draaiboek

Het draaiboek dat de weddingplanner gebruikt is heel gedetailleerd. Op bepaalde momenten van de dag kan dit zelfs in minuten worden weergegeven. Hierin staat ook wie welke taak uitvoert. Verder is het handig om te weten waar de benodigdheden zich bevinden om bepaalde taken uit te voeren.

Zomaar een paar vragen. Wie beheert de trouwringen? Waar is het trouwboekje? Waar zijn de toiletartikelen van de bruid? Wie haalt oma op? Wie versiert de trouwauto? Regelt iemand nog een broodje voor het bruidspaar? Zakdoekjes?

De fotolijst

weddingplanner The Perfect Day met de leverancierslijst met de fotolijst

Er zijn meer documenten die belangrijk zijn, zoals een fotolijst. Als ik van te voren weet in welke samenstellingen het bruidspaar foto’s wil maken kan ik tijdig de juiste familieleden verzamelen.

Als bruidspaar kan je hier al ruim van te voren over nadenken. Vaak is er met de fotograaf een bepaald aantal foto’s voor een vaste prijs afgesproken. Je kunt dan van te voren bedenken hoeveel foto’s je als trouwrapportage wil laten maken en hoeveel familiefoto’s je wilt hebben. Ook kan je nog kiezen voor foto’s op het feest.

Welke bruiloftsgasten wil jij met elkaar op de foto hebben?

De leverancierslijst

In een leverancierslijst staan alle bedrijven, die goederen of een dienst leveren. Hierin staat wat ze leveren en hun contactgegevens zodat de weddingplanner ze direct kan bereiken indien iets niet gaat zoals afgesproken.

Als weddingplanner check ik uiterlijk een week vóór de trouwdag de afspraken met alle leveranciers.

Heb jij alle belangrijke telefoonnummer al verzameld?

De locatie indeling

Als bruidspaar geven jullie aan hoe je de inrichting graag ziet. Waar komen de tafels? Zijn de tafels rond, vierkant of langwerpig, waar komt de cadeautafel? Komen er statafels en hoeveel? Waar is de bar? Waar komt de band of DJ? Hoe groot is de dansvloer? Waar is de entree? Waar is de nooduitgang?

De weddingplanner kan een tekening op schaal maken om te kijken of alle wensen passen in de ruimte. Misschien moet er voor een andere indeling worden gekozen of moet zij op zoek naar een andere locatie om aan alle wensen tegemoet te kunnen komen.

Vandaag heb ik mijn koffer weer gecheckt om die weer mee te nemen naar een volgend bruidspaar.  Ik ben er klaar voor!

Wil jij ook dat er aan alles wordt gedacht? Weet je niet waar je moet beginnen? Ik kan je daarbij helpen. Stuur een e-mail naar anja@theperfectday.nl of bel mij op 06-14329682 en we maken een vrijblijvende afspraak.

De weddingplanner en haar koffer

Wat zou daarin zitten? Naast allerlei zaken voor ongelukjes, kleine  en grote ongemakken is de belangrijkste inhoud een draaiboek van de trouwdag. Zonder kan een weddingplanner echt niet. Het draaiboek Het draaiboek dat de weddingplanner gebruikt is heel...

Een fijne plek en onverwacht gezelschap

We hebben afgesproken bij “Op Hodenpijl”. Ik vind dit een prettige plek. Ook voor een bruiloft is het een geweldige locatie. Er is een kerkje waar je voor de wet kunt trouwen en de pastorie is nog helemaal  in de oude stijl. ’s Zomers zit je met je voeten in het...

Van secretaresse tot weddingplanner.

Vandaag is mijn vriendin Tanja er al twee jaar niet meer. Deze gebeurtenis verandert mijn leven. Door haar vroege overlijden besluit ik mijn leven anders  in te richten. Ik zeg mijn baan als secretaresse op en begin aan de opleiding “Professioneel Weddingplanner”....