fbpx

Festivalbruiloft

jun 26, 2018

Festivalbruiloft

jun 26, 2018

Rotterdam is de festivalstad van Nederland, maar hoe leuk is het om je eigen bruiloft als een festival te organiseren?

Festivalbruiloft

Collega weddingplanner Shiela vroeg mij mee te werken aan een festivalbruiloft op een groot stuk grasland bij een boerderij in Rockanje. Er komt namelijk nogal wat bij kijken om zoiets te organiseren. Alle spullen moeten worden aangeleverd en voorzieningen moeten worden aangelegd.

De opbouw start met het opzetten van een grote stretchtent. Zo hebben de DJ en de bar een plekje. Maar ook als het weer tegenvalt is er voor de bruiloftsgasten ruimte in de tent. Voor de zekerheid zijn er twee heaters en wijnvaten dienen als statafel. ’s Avonds doen de bellenblaas- en rookmachine ook hun best in de tent. Twee grote koelkasten zorgen dat alle dranken lekker koel blijven en in de vriezer zit ijs. Uiteraard kunnen we ook een kopje koffie en thee maken.

Voor de kinderen is er een grote trampoline en een springkussen, dat moet worden opgeblazen. De kinderen krijgen ook nog een aparte tafel waaraan ze, onder begeleiding van een oppas, kunnen knutselen. Voor extra gezelligheid staan er twee tipi tenten om in te spelen.

Verder zijn er over het hele terrein tafels, stoelen, strobalen en zitjes in bohemian style, opgeleukt met kaarsen, kussens en kleden. Er is een tafel zodat de getuigen kunnen zitten tijdens het zetten van hun handtekening en ook de ambtenaar krijgt een speciale “lessenaar”.

Ook de cateraar heeft zijn plek en op twee lange tafels en vanaf de barbecue kan vanaf 17.30 uur iets te eten worden gehaald. De toiletwagen staat zoveel mogelijk uit het zicht. De Porsche van het bruidspaar mag natuurlijk wel gezien worden;-)).

Bij aankomst krijgen de bruiloftsgasten een bandje om zoals dat gaat bij festivals. Als welkomstdrankje krijgen de gasten bubbels, die het bruidspaar zelf heeft uitgekozen en gekocht. Alle dranken en benodigdheden hebben zij de dag ervoor al naar de locatie gebracht.

Het bruidspaar zelf is op de trouwdag als eerste aanwezig. De zon is de hele dag  van de partij en de technomuziek schalt uit de boxen. De gasten genieten relaxt van hun sangria of een ander drankje tot de barbecue begint. Na het eten arriveren de avondgasten en ook zij krijgen hun festivalbandje om.

De Gemeente Westvoorne heeft toestemming gegeven om te trouwen tijdens het “festival” op zaterdagavond om 20.00 uur.

Bij de aanwezigheid van hun dag- en avondgasten klinkt het ja-woord  en gaat het feest los.

Dit bruidspaar kiest ervoor om veel dingen zelf te kopen, te halen en te plaatsen. Ook hebben zij het geluk dat vrienden een deel van hun privéterrein beschikbaar willen stellen.

Je kunt een festivalbruiloft laten verzorgen door een weddingplanner. Zij communiceert met alle leveranciers en maakt een planning. Zij zorgt dat iedereen op tijd zijn diensten of materialen aflevert en dat het uiteindelijke één geheel wordt.

Ik vind het super leuk om deze ervaring weer in mijn rugzakje te kunnen stoppen ;-))

Van secretaresse tot weddingplanner.

Vandaag is mijn vriendin Tanja er al twee jaar niet meer. Deze gebeurtenis verandert mijn leven. Door haar vroege overlijden besluit ik mijn leven anders  in te richten. Ik zeg mijn baan als secretaresse op en begin aan de opleiding “Professioneel Weddingplanner”....

Sprookjeshuwelijk!

Geloof jij in sprookjes? Tuurlijk! Je maakt er gewoon zelf ééntje. Ik denk dat er geen dag in je leven is waar meer aandacht aan wordt besteed dan aan je huwelijksdag. Begin met het versturen van een “Save The Date” kaart of uitnodiging in de stijl die bij jou en je...

Gastblog Foto Wijnands

Graag stel ik Richard Wijnands van Foto Wijnands aan je voor. Richard is een gepassioneerd fotograaf, winnaar van verschillende internationale awards in de fotografie en samenwerkend partner van The Perfect Day. Bij deze blog mag ik een aantal van zijn award winning...