fbpx

De vintage bruiloft

sep 4, 2018

De vintage bruiloft

sep 4, 2018

Wat is dat een vintage bruiloft? Het woord “vintage” betekent volgens de encyclopedie: antieke uitstraling hebbend, retro, tweedehands, van een zeer goed jaar.

Van een zeer goed jaar heeft waarschijnlijk betrekking op vintage wijn, maar ik vind het ook wel passend in het kader van een bruiloft. Een zeer goed jaar kan 1920 zijn, maar ook 1960 of 1990.

Als jij goede herinneringen hebt aan je tienerjaren of je houdt van de sfeer van de jaren 20 omdat je b.v. van zwart/wit films houdt dan kan dat thema dienen voor je bruiloft.

Misschien zijn zwart/wit foto’s in oude fotolijsten ter decoratie al voldoende.

Je kunt de locatie aankleden met meubelen uit vervlogen tijden en decoreren met oude gebruiksvoorwerpen.  Dit draagt bij aan de juiste sfeer.

Hoe leuk is het om deze sfeer ook te gebruiken bij de familiefoto’s. Vaak wordt er een achtergrond gekozen en daar wordt dan steeds een andere groep mensen gefotografeerd. Maak er een soort actiefoto’s van. Vraag of opa de radio aanzet en je moeder achter de secretaire gaat zitten.

Een vervoermiddel uit die tijd die jou aanspreekt is vaak een echte eye catcher. Vaak willen de bruiloftsgasten zo’n auto ook wel van dichtbij bekijken en er even in zitten.

Met je kleding kan je samen met je aanstaande veel doen. Misschien hangt de trouwjurk van je moeder of oma nog in de kast of ligt die verstopt in een oude koffer op zolder en kan je die laten aanpassen en is het precies wat je zoekt. Een accessoire gebruiken dat ook je moeder op haar trouwdag droeg is ook een idee.

De muziek kan je aanpassen aan het thema vintage. De uitstraling maar ook het type muziek draagt bij aan de juiste vibe. Plaatjes draaien is ook weer helemaal hip!

Je kunt het thema zover doorvoeren als je zelf wilt.

Wat vind jij van dit thema?

Stoere mannen

De Bruidegom

De finishing touch    Toen ik een aantal jaren geleden in de wereld van de bruiloften terecht kwam, had ik geen idee van wat er allemaal mogelijk was.  Daar kwam ik door mijn opleiding bij Weddingplanners International snel achter. Sinds mijn eigen bruiloft bleek er...

Gastblog Foto Wijnands

Graag stel ik Richard Wijnands van Foto Wijnands aan je voor. Richard is een gepassioneerd fotograaf, winnaar van verschillende internationale awards in de fotografie en samenwerkend partner van The Perfect Day. Bij deze blog mag ik een aantal van zijn award winning...

Een fijne plek en onverwacht gezelschap

We hebben afgesproken bij “Op Hodenpijl”. Ik vind dit een prettige plek. Ook voor een bruiloft is het een geweldige locatie. Er is een kerkje waar je voor de wet kunt trouwen en de pastorie is nog helemaal  in de oude stijl. ’s Zomers zit je met je voeten in het...