fbpx

Gastblog Foto Wijnands

mrt 28, 2019

Gastblog Foto Wijnands

mrt 28, 2019

Graag stel ik Richard Wijnands van Foto Wijnands aan je voor.

Richard is een gepassioneerd fotograaf, winnaar van verschillende internationale awards in de fotografie en samenwerkend partner van The Perfect Day.

Bij deze blog mag ik een aantal van zijn award winning foto’s plaatsen. Dat maakt dit gastblog extra bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even kennismaken

Bij de ene zit het al van kindsbeen af in het bloed, bij anderen komen de kriebels op iets latere leeftijd. Hallo mijn naam is Richard Wijnands (Foto Wijnands). In mijn jeugd jaren was ik al flink actief met mijn camera. Deze camera had ik destijds van mijn oom gekregen. Toen ik ging werken bij Defensie werd fotografie helemaal een passie. Elke legeroefening werd met de camera vastgelegd, maar ook sportfotografie werd een hobby van mij. Ik heb altijd een zeer grote passie gehad voor de fotografie. Ik keek graag naar foto’s en bestudeerde ze uitvoerig. Ik vond het altijd boeiend hoe een foto tot stand kwam. Het eindresultaat is dan ook heel belangrijk voor mij.

Foto Wijnands

Foto Wijnands is in 2010 opgericht. In de eerste jaren heb ik voornamelijk gewerkt in de modellenwereld. Ik kwam er echter al snel achter dat mijn passie in een heel andere richting lag; namelijk in de trouwfotografie. Een bruiloft is altijd een dag met een lach en een traan, dagen met emotie. De emoties van zo’n dag spraken mij zodanig aan dat ik mij sinds 2012 volledig op de bruidsreportages heb gestort en met succes, want in 2017 heb ik mijn 150e bruiloft mogen vastleggen. Een uniek en bijzonder moment, dat ik in zo’n korte tijd al zoveel trouwreportages heb mogen maken. Ik ben er trots op. Ik heb inmiddels ook al een aantal awards gewonnen met mijn foto’s. Echt te gek! Naast trouwfotografie doe ik ook nog bedrijfsreportages verzorgen en ben ik in het bezit van een drone die ook regelmatig bij shoots word ingezet.

2 fotografen

In 2012 was Foto Wijnands regelmatig met 2 fotografen aanwezig tijdens een bruiloft. In eerste instantie ging mijn zoon Michael Wijnands mee als 2e fotograaf. Meestal in de weekenden of tijdens schoolvakanties. Michael heeft in 2017 meer dan 100 bruiloften mogen fotograferen. Ik vind het altijd heel erg leuk om samen met mijn zoon te mogen werken. Het versterkt onze band en het is ook nog eens gezellig. En het resultaat….. Dat mag er zijn. Wij werken vanuit verschillende standpunten en daarnaast kan je het verhaal zien wat er in de ochtend bij de bruidegom gebeurt en hoe het op dat moment bij de bruid gaat. Op deze wijze krijg je een mooi verhaal van jullie dag.

Buitenland

Met Foto Wijnands heb ik al vele trouwreportages mogen maken in Nederland en België, maar ook in Frankrijk, Kroatië en Mallorca (Spanje).

After-wedding Robert & Evelien

Drone fotografie

Foto Wijnands beschikt sinds 2016 over een tweetal drones. Het gebruik van een drone tijdens een bruiloft zorgt voor unieke beelden, met een verrassend perspectief.

Foto Wijnands met gewonnen Wedaword

Team Foto Wijnands

In 2017 hebben wij wat veranderingen doorgevoerd, waardoor wij altijd met 2 fotografen een trouwreportage kunnen aanbieden. In 2017 mocht Foto Wijnands meer dan 40 bruiloften fotograferen. Deze groei heeft er toe geleid, dat wij met nog meer fotografen zijn gaan samenwerken. Ik heb inmiddels een mooi team fotografen en een videograaf om mij heen die allen passievol, creatief en zeer oplettend zijn. Op zo’n mooie dag gebeurt zoveel dat jullie zelf vele van dit soort momenten misschien niet eens (bewust) meemaken. En als wij dan jullie trouwalbum en foto’s komen afleveren zien jullie al deze mooie momenten weer terug. Sommige bruidsparen beleven die dag weer opnieuw en dat maakt ons vak, die blijvende herinnering zo mooi en bijzonder. En daar doen wij het graag voor!

Trouwreportage Gabriël & Priscilla

https://www.trouwfotograaf-rotterdam.nl

Sprookjeshuwelijk!

Geloof jij in sprookjes? Tuurlijk! Je maakt er gewoon zelf ééntje. Ik denk dat er geen dag in je leven is waar meer aandacht aan wordt besteed dan aan je huwelijksdag. Begin met het versturen van een “Save The Date” kaart of uitnodiging in de stijl die bij jou en je...

Heb je trouwplannen, maar nog geen trouwlocatie?

Kom dan woensdag 27 maart 2019 tussen 18.30 uur en 21.00 uur naar de open avond van Lommerrijk aan de Straatweg 99 in Rotterdam. Je kunt dan met eigen ogen zien wat deze locatie uniek maakt. Zelf ben ik heel enthousiast over het weidse uitzicht over de Bergse Plas en...

Een fijne plek en onverwacht gezelschap

We hebben afgesproken bij “Op Hodenpijl”. Ik vind dit een prettige plek. Ook voor een bruiloft is het een geweldige locatie. Er is een kerkje waar je voor de wet kunt trouwen en de pastorie is nog helemaal  in de oude stijl. ’s Zomers zit je met je voeten in het...